shutterstock_77171020

Historiek

VLRI vzw werd in 1993 opgericht door ir. Peter De Swert, thans erevoorzitter. Het hoofddoel van VLRI is de bevordering en de promotie van lucht- en ruimtevaart in de meest brede zin. 

historiek1      

VLRI brengt het gros van de bestaande verenigingen in Vlaanderen samen en neemt deel aan diverse activiteiten zoals lezingen over lucht- en ruimtevaart-onderwerpen, symposia, tentoonstellingen, airshows en fly-ins. 

historiek2    

 VLRI dient als communicatieplatform om vooral de activiteiten van en aan haar leden bekend te maken.

VLRI bevordert elke vorm van onderwijs in de lucht- en ruimtevaart en streeft naar het versterken van de relatie onderwijs-industrie. 

historiek3

VLRI kent ieder jaar laureatenprijzen toe aan leerlingen en –studenten uit het secundair, hoger- en universitair luchtvaartonderwijs in Vlaanderen.

VLRI-ereleden zijn verdienstelijke personen die een belangrijke bijdrage leverden tot de ontwikkeling van lucht- en ruimtevaart.

Het VLRI-erelidmaatschap werd reeds toegekend aan weerman Armand Pien, Astronaut Dirk Frimout, Professor KMS René Jacques, eerste vrouwelijke Boeing-piloot Yvonne Cunha, AOPA-Euroliason Sylvain De Weerdt, ex-manager FLAG Alex van Hove, Professor KMS Roland Decuypere, ere-secretaris Roger Dewulf, Karel Vervoort en erevoorzitter Peter De Swert (foto hieronder)

 historiek4